Luminaid

ILLUMINATING INDUSTRIES

LUMINAID ontwikkelt, produceert en verkoopt innovatieve lichtoplossingen voor onder meer de voedingsmiddelenindustrie, de glastuinbouw, productieomgevingen, parkeergarages en distributiecentra. De focus ligt op een optimale lichtbeleving, uitgebreide toegevoegde functionaliteiten en geoptimaliseerd installatiegemak. Met een vooraanstaande research- en development afdeling in Nederland werkt LUMINAID continue aan (gepatenteerde) lichtoplossingen, o.a. met ingebouwde intelligentie. LUMINAID levert via een netwerk van vakkundig elektrotechnisch installateurs en distributeurs door geheel Europa. Daarnaast treedt LUMINAID op als partner en distributeur van het merk GYLED in Europa, terwijl GYLED op haar beurt productiepartner voor LUMINAID is.

Pallieter RENEFF is mede initiatiefnemer van en actief betrokken bij de uitbouw van LUMINAID, waardoor het bedrijf zich onder meer focust op de ontwikkeling van een portfolio van innovatieve en modulaire lijnverlichting-systemen in Europa. De basis voor deze modulaire lijnverlichting wordt gevormd door DATALUX en FLORALUX, welke middels uitgebreide aanvullende functionaliteiten volledig naar gebruikerswens te configureren zijn. Het armatuur wordt hierdoor tevens de infrastructuur voor netwerkoplossingen, beveiligingssystemen en sensoriek.

Infrastructuur voor netwerkoplossingen en beveiliging

KLAAR VOOR DE TOEKOMST

Met haar vernieuwende producten baant Luminaid de weg voor een revolutie in het gebruik van armaturen. Het DATALUX.IQ systeem is hier een goed voorbeeld van. De functionaliteit is zo uitgebreid dat het product eigenlijk het predikaat lichtoplossing ontstijgt. Naast de lichtfunctie vormt het systeem een kant en klare infrastructuur voor stroom- en data voorzieningen, camerabeveiliging, netwerkvoorzieningen en nog veel meer.

Light for Food

Het duurzaam en verantwoord verbouwen, oogsten en verwerken van voedsel is een steeds belangrijker wordend maatschappelijk thema in de wereld. Luminaid speelt hier al jaren op in en is met haar innovatieve lichtoplossingen inmiddels uitgegroeid tot een belangrijk partner voor telers van allerlei gewassen in geconditioneerde omgevingen en daarnaast voor de voedselverwerkende industrie.

Hierbij wordt telers een innovatieve verlichtingsoplossing geboden waarmee hun productie significant in opbrengst en kwaliteit wordt verhoogd terwijl -in vergelijking met andere belichte teelten- de energiekosten sterk worden verlaagd.

De voedselverwerkende industrie kan profiteren van een ongekend egaal lichtbeeld met een unieke kleurherkenning van producten, gecombineerd met de veiligheid en hygiƫne van het slagvast, stof- en waterdicht zijn van de DataLux armaturen.