Pallieter Group

EEN FAMILIEHOLDING MET EEN HELDERE VISIE

Pallieter Group is in 1981 door Martin van Doorne opgericht en is inmiddels uitgegroeid tot een grote familieholding met vijf hoofddivisies, te weten Pallieter Trucks, Pallieter Tools, Pallieter Invest, Pallieter RENEFF en Pallieter Packaging.

Pallieter Group investeert bij voorkeur in “business to business” handelsbedrijven. Daarbij streven we naar groei waarbij de bedrijven een (relatief) sterke positie kunnen opbouwen naar zowel de markt als de leveranciers. Alles staat hierbij in het teken van de lange termijn.

De dochterbedrijven zijn, zonder uitzondering, gezond gekapitaliseerd zodat de strategie van het management zelfstandig ingevuld kan worden. Het management van de bedrijven heeft de dagelijkse en operationele leiding en onderneemt. Pallieter Group houdt toezicht via de Raad van Commissarissen, ondersteunt het management waar gewenst en geeft advies.

Facts

Aantal personeelsleden

Er werken wereldwijd c.a. 1.450 mensen voor Pallieter Group

Aantal bedrijven

Pallieter Group heeft 54 eigen vestigingen en 3 deelnemingen wereldwijd

Pallieter Group

DE NAAM PALLIETER

Pallieter Group is vernoemd naar het gelijknamige boek van de Vlaamse schrijver Felix Timmermans. Hij schreef dit boek in 1916 en creëerde een echte levenskunstenaar als hoofdpersoon. Timmermans wilde met Pallieter een type scheppen dat uit eigen kracht voort bestaat. Het logo van Pallieter Group is een gestileerde cartoon naar het standbeeld van Pallieter zoals dat in Lier, België te vinden is.

BESTUUR PALLIETER GROUP

Directeur : Marco de Bos
Secretaris : Henk van Ruler

 

 

ORGANISATIE

Pallieter Group is een holding waaronder vijf divisies vallen: Pallieter Trucks, Pallieter Invest, Pallieter Tools, Pallieter RENEFF en Pallieter Packaging. Deze divisies bestaan uit een groot aantal bedrijven. Ieder bedrijf opereert volledig zelfstandig. Het bestuur van Pallieter Group wordt bijgestaan door de Raad van Commissarissen.

RAAD VAN COMMISSARISSEN

Wim van Doorne (voorzitter)
Frank van Doorne
Marc Hendrikse
John Hak

Pallieter bedrijven & deelnemingen