Pallieter Invest

ACTIEF IN AUTOMOTIVE

Automotive zit diep in het dna van Pallieter geworteld. Waar de Trucks divisie zich focust op bedrijfswagens, legt Pallieter Invest zich juist toe op de personenautobranche. Na verschillende succesvolle overnames van BMW dealerbedrijven is Pallieter Invest vanuit strategische afwegingen een samenwerking aan gegaan met Van Laarhoven Holding.

Pala Group, de joint venture die hieruit is voortgevloeid, heeft een buitengewoon solide positie in de markt en richt zich op de verkoop en het onderhoud van zowel nieuwe als gebruikte auto’s. De dealerbedrijven die zijn ondergebracht in Pala Group zijn official dealer van de merken BMW en Mini. Hetzelfde geldt voor de sportieve M lijn en elektrische i modellen van BMW.

Tevens is sinds 2021 Vision Car Lease (VCL) onderdeel van de samenwerking. Vision Car Lease is een middelgrote universele leasemaatschappij, gericht op Zuid-Nederland. Door de toevoeging van VCL is Pala Group nog beter in staat om maatwerk financieringsoplossingen te leveren aan de zakelijke markt.

Tot slot is eind 2022 de samenwerking uitgebreid met de toevoeging van de merken Jaguar & Land Rover, middels de overname van The Adventure in Den Bosch in hetzelfde jaar en de overname van Knook Breda in 2024.

Jaarlijks worden er zo’n 3000 nieuwe BMW’s en 600 MINI’s
aan klanten geleverd.

shape