Global Cleantech Capital

EEN STRATEGISCH SAMENWERKINGSVERBAND

Pallieter RENEFF heeft een gezamenlijke investeringsovereenkomst gesloten met Global Cleantech Capital (GCC) in Amsterdam. Op basis van deze overeenkomst hebben Pallieter RENEFF en GCC (via GCC FUND II) onder andere gezamenlijk geïnvesteerd in Norwegian Crystals AS en in Nacero Inc. Daarnaast investeren Pallieter RENEFF en GCC in GCC Solar NL BV.

GCC heeft een uitgebreid netwerk en is wereldwijd een van de meest ervaren en succesvolle durfkapitaal-teams op het gebied van duurzaamheid. Naast de eerder genoemde gezamenlijke investeringsovereenkomst heeft Pallieter RENEFF geïnvesteerd in ëën van de investeringsfondsen van GCC, te weten GCC FUND II. Daarmee heeft Pallieter RENEFF de relatie met GCC, die zij als een strategisch partner ziet, verder versterkt.

Verbonden door duurzaamheid

INVESTEREN MET EEN HELDERE VISIE

Bedrijven waarin GCC investeert hebben één gemeenschappelijke factor. Allemaal dragen ze, zoals alle bedrijven waarin Pallieter RENEFF investeert, bij aan verduurzaming. Dit kan een immens solarpark zijn waar grootschalig zonne-energie wordt opgewekt maar ook een bedrijf dat monokristallijne wafers voor zonnecellen met de laagste CO2-footprint produceert of een bedrijf dat uit gas ultra-schone automotive brandstoffen maakt met 0% zwavel-uitstoot en 40% minder CO2.

GCC FUND II

Dit fonds investeert groeikapitaal in opkomende waardeketens waarin inefficiënties in prijsvorming, levering, financiën of de levering van schone energieproducten en diensten kunnen worden benut. De focus ligt hierbij met name op bedrijven die actief zijn in de internationale markt voor PV Solar en ultra schone brandstoffen.

Deelnemingen in GCC Fund II zijn o.a.:

 

NORWEGIAN CRYSTALS

Norwegian Crystals is een producent van zeer hoogwaardige monokristallijn siliciumblokken (ingots). De productie van wafers, PV zonnecellen en modules welke gemaakt worden uit deze ingots, is uitbesteed bij partners. Doordat Norwegian Crystals gebruik maakt van 100% waterkracht, hebben de zonnecellen gemaakt uit hun ingots de laagste CO2 footprint ter wereld.

WWW.EYEFREIGHT.COM

NACERO

Nacero is een producent van ultra-schone brandstoffen uit gas met een 40% lagere CO2 footprint en met 0% zwaveluitstoot in vergelijking met brandstoffen geraffineerd uit olie. Het bedrijf heeft de achterliggende technologie exclusief voor de Verenigde Staten van Amerika en de eerste fabriek is momenteel in aanbouw. Nacero wordt beschouwd als een belangrijke game-changing tussenstap naar een energiemix welke steeds minder afhankelijk zal zijn van fossiele brandstoffen.

WWW.NACERO.CO

 

Naast GCC Fund II wordt er voorts geïnvesteerd in o.a:

GCC SOLAR NL BV

GCC Solar NL heeft weer geïnvesteerd in Klimaat Fonds Nederland, een kennis- en investeringsplatform voor grootschalige zonne-energieprojecten in Nederland. Deze projecten worden door een team van ervaren specialisten gefinancierd, gebouwd en beheerd. Initiatiefnemers van zonne-energieprojecten wordt hierbij competitief Nederlands kapitaal en een zeer uitgebreide sectorkennis en ervaring geboden om projecten succesvol te kunnen realiseren.

WWW.KLIMAATFONDS.NL