Truckland

EEN GEVESTIGDE NAAM

Truckland is een begrip binnen de bedrijfs-voertuigenbranche. Met een toenemend aantal vestigingen richt Truckland zich op de levering en het onderhoud van bedrijfsvoertuigen en alles wat daar bij komt kijken. Door de brede merkenmix, bestaande uit complementaire modellen van DAF, Maxus, Iveco, Fiat en een breder pallet aan (mobiliteits)diensten, kan Truckland gehoor geven aan vrijwel iedere vervoerswens.

Truckland biedt het beste van deze merken, gecombineerd in één uitgekiende portefeuille. Bovendien is Truckland onder andere verantwoordelijk voor ruim 30% van de Nederlandse afzet van DAF voertuigen. Truckland bestaat uit 20 strategisch gelegen vestigingen in Nederland, België en Spanje. Iedere vestiging voert een of meerdere Truckland merken en werkt nauw samen met andere vestigingen om een optimaal dienstenpakket te kunnen aanbieden waarbij mobiliteit centraal staat. Of het nu gaat om motoreenheden, getrokken materiaal of op- en aanbouwen; alle dienstverlening sluit naadloos op elkaar aan. Daarnaast heeft Truckland een eigen bedrijfsschool en eigen schadewerkplaatsen.

Facts

Aantal medewerkers

Er werken c.a. 600 mensen bij Truckland.

Aantal vestigingen

Truckland heeft 17 vestigingen in Nederland, 1 vestiging in België en 2 vestigingen in Spanje.

Aantal verkochte voertuigen

Bedrijfsfilosofie

DE VISIE VAN TRUCKLAND

Truckland streeft binnen de zakelijke automotive sector een product- en dienstenaanbod na dat de totale levenscyclus van een bedrijfswagen bestrijkt. Van financiering en levering van transportmiddelen tot en met reparaties en onderhoud bedient Truckland haar klanten tegen de meest optimale condities. Truckland realiseert deze condities door optimalisering van processen en vergaande schaalvergroting waarbij werkgelegenheid en een gezond rendement worden gewaarborgd.

DUURZAAM ONDERNEMEN

Duurzaamheid is, zowel intern als extern, een belangrijke waarde in de bedrijfsvoering van Truckland. Truckland stelt mens en milieu centraal in haar organisatie en toetst jaarlijks uiteenlopende aspecten van duurzaam ondernemen door middel van zowel verplichte als vrijwillige controles. Of het nu een voertuig betreft of een werkplaats, iedere medewerker is op zijn manier bezig met zijn eigen stukje duurzaamheid.

 

Aanbod

PRODUCTEN & DIENSTEN

Truckland biedt een uitgekiend merkportfolio van zowel nieuw als gebruikt materieel. Het assortiment loopt uiteen van de zwaargewichten onder de trucks tot lichte bestelwagens voor stedelijk gebruik. Daarnaast heeft Truckland een eigen voertuigvloot die voor verhuur beschikbaar is. Zo helpt Truckland haar klanten om snel te kunnen schakelen wanneer de markt daarom vraagt.

UITGEBREID DIENSTENPAKKET

Naast de verkoop en verhuur van materieel levert Truckland een uitvoerig pakket van aanvullende diensten. Zo beschikt Truckland over werkplaatsen waar reparaties, onderhoud en keuringen worden verricht. Daarnaast heeft Truckland twee gecertificeerde schadecentra waar schade aan bedrijfswagens vlekkeloos kan worden hersteld. Verder biedt Truckland haar klanten de mogelijkheid om onderhoudscontracten af te sluiten en beschikt Truckland over eigen onderdelenmagazijnen om werkplaatsen altijd te kunnen voorzien van eerste klas onderdelen. Ook heeft Truckland een eigen bedrijfsschool waar personeel wordt opgeleid. Kortom, het hele wagenparkbeheer wordt aangeboden.