BUVA

OPLOSSINGSGERICHT INNOVEREN IN DE BOUW

BUVA werd opgericht in 1946 en is begonnen als ijzerwaren en gereedschapshandel. Zes jaar na de oprichting zette BUVA een voor die tijd gewaagde stap en verhuisde in 1952 naar het iconische Groothandels-gebouw in het centrum van Rotterdam. In 1965 werd een afdeling productontwikkeling opgericht waarmee BUVA inzette op een rol als fabrikant van bouwproducten onder private label. 

Tegenwoordig bestaat het productmanagementteam uit een IOT-afdeling, engineers en productmanagers voor hang- en sluitwerk, ventilatie en onderdorpels voor zowel houten als kunststof kozijnen.

Eind jaren 90 koos BUVA voor haar huidige locatie in Barendrecht. Medio 2018 werden de homecare systemen geïntroduceerd. Omdat BUVA zich hiermee in de gehele bouwkolom heeft gepositioneerd en ook door het slim clusteren van verschillende productgroepen is BUVA een leidende totaalleverancier en daardoor in staat om alle partijen in de bouwsector meer waarde te bieden.

Momenteel werken er verspreid over drie locaties – Barendrecht (hoofdkantoor), BUVA Composites in Middelburg (dorpelfabriek) en BUVA InDoor Service (binnendeurenfabriek) in Nieuwerkerk aan den IJssel – 170 medewerkers bij BUVA.

Facts

Aantal medewerkers

Er werken c.a. 160 mensen bij BUVA.

Jaarlijkse omzet

BUVA

BUVA opereert landelijk vanuit het hoofdkantoor in Barendrecht waar zo’n 160 mensen dagelijks met oplossingen voor de bouw bezig zijn. BUVA heeft drie dochterbedrijven.

BUVA Shop

BUVA shop is het online winkel met een focus op ‘veilig wonen’ waar zowel particulieren als zakelijke klanten terecht kunnen. Consumenten en leveranciers bestellen snel en eenvoudig online uit een breed assortiment van sloten, deurbeslag en raamsluitingen.

BUVA Composites

BUVA Composites ontwerpt, fabriceert en levert complete constructies van glasvezelversterkt kunststof, zoals bordessen, trappen, roosters, vloeren, luiken, leuningen en kabelgoten. BUVA Composites levert aan de scheepsbouw, offshore, waterschappen, petrochemie, chemische industrie, havens en andere marktsegmenten waar corrosie door zout of chemicaliën een probleem oplevert of risico vormt.