Norwegian Crystals

HOOGWAARDIG PRODUCENT VAN ZUIVER SILICIUM

Samen met Global Cleantech Capital heeft Pallieter RENEFF geïnvesteerd in Norwegian Crystals. Het bedrijf is met een capaciteit van 400 MW een kosten-efficiënte producent van kwalitatief zeer hoogwaardige monokristallijn siliciumblokken (ingots). De moderne productiefaciliteit was voorheen in handen van Renewable Energy Corporation of Norway (“REC”) en draait volledig op hydro power.

Norwegian Crystals heeft zich ten doel gesteld om wereldleider te worden op het gebied van de productie van hoogwaardige ingots, waar vervolgens door derden wafers en PV modules van worden gemaakt. Door deze vorm van outsourcing toe te passen behoudt de onderneming een grote mate van flexibiliteit en kan zij zich toeleggen op het uitbouwen van haar onderscheidende kernactiviteit: het produceren van ingots.

Crystal Excellence

EXCELLEREN IN DUURZAAMHEID

De volledige productieomgeving van Norwegian Crystals is ingericht om te excelleren op duurzaamheid. Bij het totale productieproces staan zowel kosten- als energie-efficiëntie centraal. Het productieproces is volledig geautomatiseerd en levert permanent een constante kwaliteit. De fabriek wordt 100% aangedreven door schone waterkracht waardoor de ‘energy payback time’ van zonnepanelen wordt geminimaliseerd.